Mexicanske supper

Suppe med bønner og chilipebreNår man tænker på mexicansk mad, er suppe nok ikke det første, man tænker på. Men når man tænker på, hvor mange lækre mexicanske supper der er, bør det ikke komme sidst på listen. Her er et par prøver på nogle af disse fantastiske brygge.

Fabada Asturiana
Fabada er en suppe, der blev importeret til Mexico for mange århundreder siden af spanierne fra Asturia bjergområdet i Spanien. Den har siden erobret mangen en gane.

Ingredienser

  • 450 g store hvide Fava-bønner
  • 4 små chorizo-pølser
  • 110 g pancetta
  • 110 g serranoskinke
  • 2 fed hakket hvidløg
  • ½ tsk paprika

Lad bønnerne stå i blød natten over. Næste dag kommes pølserne, pancettaen og skinken i en pande og bønnerne lægges ovenpå. Dæk derefter blandingen med vand. Bringes langsomt i kog og lad det simre i omkring en time. Tjek med mellemrum at vandet ikke er kogt væk og ingredienserne er fri. Strø derefter hvidløg og paprika over og lad det koge i endnu en time.

Gazpacho suppe
Gazpacho suppe

Gazpacho
Det tager kun et par minutter at lave en traditionel gazpacho og listen med ingredienser er meget simpel.

Ingredienser

  • 4 dåser med mexicanske kogte tomater
  • 1 stor agurk
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk hakkede grønne chili

Hak agurken og peberfrugten og bland ingredienserne. Køl blandingen af natten over. Det er let nok!

Sopa de Huevo (æggesuppe)
Kineserne er ikke de eneste, der kan lave en enestående æggesuppe. Denne her har mange af de samme ingredienser, men er en lækker variant.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 6 dl kyllingefond
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk hakket persille
  • Chilipulver

Sæt kyllingefonden langsomt i kog. Mens du venter pisk æg og mel med et piskeris. Hæld æg/mel-blandingen op i fonden. Lad det simre i cirka 10 minutter under omrøring, så æggene ikke klumper sammen. Kom persille på toppen. Lækkert stærk.

Sopa de Oistones (Østerssuppe)
Mange områder i Mexico ligger lige ud til havet og fiskeri er en gammel, velanset profession her. Østerssuppe er et af de behagelige resultater.

Ingredienser

  • 4 dusin østers
  • 1 tomat
  • ½ dl hvidvin
  • 2 gulerødder
  • 2 kartofler
  • 1 fed hvidløg, hakket

Skær gulerødderne og kartoflerne i mellemstore stykker. Bag tomaten i cirka 15 minutter ved 177 grader og pil det yderste lag af. Steg den derefter i olie i et par minutter og skær den ud. Grøntsagerne koges i cirka 6 dl vand. Tilføj østers og vin. Tilføj hvidløg og lad det koge i 10 minutter mere. Fisk og skaldyr bliver ikke bedre end dette.

Disse lækre prøver på mexicanske supper er nemme at lave og vil pirre smagsløg overalt i verden. De kan serveres som forret eller være hele frokostmåltidet. Men hvor som helst de afprøves, giver de glade gæster.