Det mexicanske køkken

Det mexicanske køkken er rigt og varieret. Der er ikke alene de regionale forskelle, men mexico er et land med blandet Aztec, Maya og Spansk indflydelse med lidt fransk smidt med i blandingen.

Resultatet viser sig i de varierede retter og drinks, der alle med rette kan kaldes mexicanske.

Mexicansk mad

Tænk pizza og dit sind tager mod Italien. Men der er en traditionel mexicansk pizza lavet af majstortillas, der ikke må overses. Skær den i trekanter og dyp den i salsa og du har en god snack.

Frijoles Refritos
Frijoles Refritos

Frijoles refritos, genstegte bønner, bruges i en række mexicanske retter. Oksekød, kylling og svinekød er overalt i det mexicanske køkken. De giver protein og god smag. Men der er lige så mange meget lettere retter, der aldrig har set en bønne. Ostiones (Østers), ceviche (rå fisk marineret i citrusfrugter) og mange andre typer af mad fra havet er traditionelle mexicanske retter.

Oste er lige så populære i mexicanske retter, som de er i franske. Og ostene fra Mexico er ikke bare kopier af deres fjerne europæiske rivaler. Flan, en slags karamel cremesovs, er det klassiske eksempel, men der er også mange flere. Et andet eksempel er ensaimadas. Det er et sødt brød, lavet af æg, mælk og sukker, der minder om fransk bagværk, men med en smag, der er helt anderledes.

Mad er, selvfølgelig, ikke den eneste konsumvare fra dette frugtbare land. Der er flere mexicanske drikkevarer, end du kunne prøvesmage på en sommer.

Rompope er en mexicansk likør med romsmag, der vil være velkommen overalt, hvor man nyder en fin Irish Cream. Alle har hørt om den berømte margarita, men lav en med en fantastisk mexicansk controy og dine gæster glemmer dig aldrig. Og en michelada, en mexicansk øl med tabasco, soja sauce, wochestershiresauce vil sætte liv i enhver fest.

Horchata
Horchata – flydende morgenmad

Men alkoholiske drikke er ikke engang tæt på at være alt. Horchata, en traditionel mælkedrik, kan hjælpe berolige maven efter al den sprut. Og Aqua de Fresca, lavet på forskellige frugter, er en altid populær tilføjelse til det mexicanske bord.

Lige meget hvad du foretrækker, vil du altid kunne finde en mexicansk ret, der passer dig. Om du foretrækker at spise ude eller selv at lave maden, er mulighederne uendelige.

Med de opskrifter, du finder på MexiMad, bliver det næsten ikke bedre end at være der selv – altså i Mexico. Det er der heldigvis også råd for. Er du på udkig efter flybilletter til Mexico, kan det anbefales, at slå et smut forbi rejsetilbudssiden RejseSpion. De har et rigtig godt overblik over nettets lavprisrejser og flybilletter til absolut spotpriser.