Mexicanske drikkevarer

Når de fleste tænker på det mexicanske køkken, forestiller de sig ikke drikkevarerne, der er med. Men i alle kulturer er de tilhørende drikkevarer en meget vigtig del af hele oplevelsen. Forestil dig at du får en fin rød snapper tilberedt som i Mexico og at du skyller den ned med juice eller mælk. Sundt, men det passer ikke helt sammen.

Heldigvis er der en masse forskellige lækre og sunde mexicanske drikkevarer at vælge imellem til alle måltider.

Tequila


Chokolade er populært i mexicanske retter eller som dessert. Men det bliver oftest indtaget i flydende form som varm chokolade. Mexicansk chokolade har det med at være mere grynet og bittert end den fra andre lande. Det gør den til en perfekt drik til morgenmaden. Smelt chokoladen, kom lidt sukker i for smagen og…. Sådan!

Mexicansk øl


Øl nydes selvfølgelig meget syd for grænsen, hvor det kaldes cerveza. Og mexicanske bryggerier har ikke deres lige, når det gælder om at producere nogle virkelig fantastiske øl. De er et godt tilbehør til en frokost bestående af burritos. Men for en virkelig lækker mexicansk drik. Prøv Michelada. Denne drik er en blanding af øl, tabasco, soja, worcestershire sauce og lime. Wow.

Men der er også masser af lækre frugtdrikke sammen med den gode frittata til frokosten. Aqua Fresca (en svalende mexicansk drik) kan fås i mange forskellige smagsvarianter som for eksempel guava, ananas eller mango. Agua de Tamarindo er meget populær i Mexico. Den er lavet af morbær-figner. For noget endnu lettere prøv Agua de Jamaica, der er lavet på hibiscus blomster.

Drinken før middagen kan naturligvis også bestå af en traditionel margarita. Den laves af fin tequila og mexicansk controy og du er klar til et solidt måltid efter sådan en. Hvis du foretrækker din tequila ren, er det også i orden, men glem endelig ikke limen.

Mexicansk kaffe

Efter middagen er du bare nød til at have en mexicansk kaffe. Tag nogle af dine fineste bønner og bryg en kop sort kaffe. Pep den så lidt op med lidt tequila, kahlua og cognac. Hvis du ønsker en virkelig lækker smag hæld samme mængde Rompope, en slags mexicansk vanilje likør. Eller noget mere ligetil, prøv Rompopen alene.

Mellem øllen til middagen, en margarita før middagen og en mexicansk kaffe efter er du sikker klar til en god nats søvn. Men næste morgen kan godt være lidt slem. Så det ville måske ikke være så dårligt med den mælk alligevel. Tag den i mexicansk stil i form af en god horchata.

Horchata
Horchata – flydende morgenmad

Horchata er en traditionel mexicansk drik, lavet af ris, vand, kanel, mandler og sukker. Men mælk tilsættes også ofte. Det siges at være godt mod tømmermænd. Men selvom det ikke er, vil smagen få dig til at glemme din hovedpine.