Pizza anses mest for en italiensk ret, men den mexicanske variant er langt fra bare en billig kopi. Tværtimod.
En god mexicansk pizza slår dig omkuld. De har selvfølgelig nogle ting til fælles. Mel, ost og tomater. Men her stopper lighederne også. Mexicansk pizza er meget forskellig fra italiensk.
Som så mange andre mexicanske retter er ingredienserne en velkendt blanding: genvarmede bønner, oksefars, cheddarost og tomater. Men for at få en ægte mexicansk pizza, og ikke bare en kopi af de italienske med mexicansk pynt, er du nødt til at bruge en majstortilla som base. ’Nødt til’ lyder selvfølgelig som tvang, men det er en virkelig lækker variation.
Der er flere forskellige måder at klare denne base. Mange vil forsøge at stege tortillaen i vegetabilsk olie i cirka 15 sekunder, vende den og stege den anden side. Det er ikke en dårlig måde at gøre det på. Men prøv af bage dem i en lille ovn ved omkring 350 grader i et par minutter for et lavere kalorieindhold. Hvis du steger prøv at lade de stegte tortillaer ligge på et stykke køkkenrulle i et minut for at suge den overskydende olie.
Hvis du virkelig ønsker en masse olie i retten, kan du bruge det, der er til overs fra panden, hvor oksefarsen blev stegt. Hæld det fra og gør bunden i en anden pande klar til en ny tortilla.
Varm nu de genstegte bønner. En mikrobølgeovn giver et meget jævnt fordelt resultat, fordi de virker ved at varme vandet i maden. Genstegte bønner har et meget stort vandindhold, så metoden virker godt for dem. Fordel dem over tortillaerne. Læg farsen ovenpå efterfulgt af cheddarost. For en god variation brug en smule pepper jack ost i blandingen.
Forvarm ovnen eller hold den på 350 grader.
Bag fars, bønne, cheddar og tortilla pizzaen i ovnen i cirka 20-30 minutter. Tjek den efter 15 minutter for at sikre, at kanten ikke bliver brændt. Hvis den bliver bagt for hurtigt, kan du dække kanten med folie.
Afhængigt af, hvordan du vil have din pizza, kan du tilføje friske eller kogte tomater, efter du har taget pizzaen ud af ovnen. Eller du kan lægge dem på pizzaen et par minutter, før den er færdig. I modsætning til italiensk pizza er det ikke en god idé at bage tomaterne hele tiden sammen med resten. De ender meget bløde og en mexicansk pizza skal være sprød.
Top af med avocado og oliven for at få en traditionel mexicansk garnering. For dem der ønsker lidt ekstra, kan lidt creme fraiche anbefales. For noget lidt mere krydret strø lidt hakket jalapeño på pizzaen ved starten.
Reklame
Bliv klogere på online markedsføring. Tilmeld dig nyhedsbrevet fakemayo.com